HISTORIE

Santova Limited vindt zijn oorsprong in 2002 toen het genoteerd stond op de Development Capital Market van de toenmalige JSE Securities Exchange. In dit vroege stadium trad het bedrijf uitsluitend op als douane- en inklarings agent voor kleinere handelaren in algemene goederen en voor exporteurs van verse producten over de hele wereld, waaronder enkele van de grootste exporteurs van groente en fruit in zuidelijk Afrika.

In Maart 2003 besloot het bedrijf om de bestaande strategie van binnenlandse douane- en expeditiewerkzaamheden te transfromeren in een GLOBAL TRADE SOLUTIONS bedrijf, die de verantwoordelijkheid neemt voor de gehele supply chain, van leverancier (af fabriek) tot consument (point-of-consumption). De nadruk lag nu op het virtueel beheren en controleren van de supply chain, waardoor zichtbaarheid en accurate real-time informatie mogelijk was via intelligente managementinformatiesystemen en ongeëvenaarde elektronische tools. Dankzij deze stap is de Groep overgestapt naar een internationaal platform, verwijderd van het beheer van individuele functies, naar een rol als het assembleren, integreren en beheren van activiteiten in belangrijke supply chain processen.

Om het bedrijf meer flexibiliteit te bieden met betrekking tot acquisities, stapte het in mei 2006 over van de ontwikkelingskapitaalmarkt naar de toenmalige Alternative Exchange (“AltX”). Als gevolg van een sterke organische groei op jaarbasis en strategische internationale acquisities tijdens de periode 2006 en 2011, heeft de Groep zijn notering op 2 november 2011 overgedragen van de AltX naar de Main Board Support Services-sector van de Johannesburg Stock Exchange.

Van een ‘eendimensionaal’ serviceaanbod uit een enkel kantoor in Durban in 2002, is Santova vandaag een multinationaal bedrijf voor wereldwijde handelsoplossingen dat genoteerd staat aan de Zuid Afrikaanse effectenbeurs met kantoren in Afrika, Mauritius, Australië, Europa, het Verenigd Koninkrijk, Hongkong, Singapore, het vaste land China en met strategische partners over de hele wereld.

NEEM CONTACT OP

Als u vragen heeft over onze internationale producten, neem dan contact met ons om uw behoeften te bespreken.